Egyedi lámpa és lámpaernyő gyártás

Azt hogy az ember egy adott szobában hogyan érzi magát, hogy egy új helyre belépve milyen benyomások érik, nagyban az adott helyiség stílusa határozza meg, hogy az milyen hangulatot áraszt magából. A megfelelő miliő kialakítása úgyan úgy teheti vonzóvá üzlethelyiségünket a fogyasztók számára, mint ahogy igazi, meleg családi fészekké változtathat egy otthont. A lakberendezők jól tudják, hogy egy divatos belső tér kialakításának számos eleme van, melyek közül az egyik maga a fényforrás. Egy jól mégválasztott lámpa, egy hangulatos és egyedi lámpaernyő személyiséget kölcsönözhet a helynek.

Cégünk, a Livestudio, egyedi lámpa és lámpaernyő tervezéssel, valamint gyártással foglalkozik, mert a cél hogy olyan legyen, amilyen másnak nincs. Belsőépítészek és lakberendezők rendszeresen fordulnak hozzánk elképzeléseikkel, hiszen kreatív, sokszor extrém ötleteik megvalósításánál gyakran egyedi megoldásokra van szükség.

A tervezés és kivitelezés során képesek vagyunk igazodni a különleges igényekhez, hiszen vannak olyan belső terek, ahol a különleges formák elengedhetetlenek az esztétikus miliő kialakításához. Ebben tudunk mi Önnek segíteni! Termelői kapacitásunknak köszönhetően akár szállodák, hotelek, bevásárlóközpontok, illetve szórakozóhelyek nagyobb darabszámú megrendeléseit is képesek vagyunk teljesíteni, de szívesen vesszük magánszemélyek megkeresését is és vállalunk 1-2 darabos egyedi lámpaernyő gyártást is. Előfordul, hogy magánszemélyek szeretnének otthonukba valamilyen egészen egyedi lámpát, de nincsenek pontos elképzeléseik. Ilyen esetekben lakberendezési tanácsokkal segítjük őket a helyes formák és anyagok kiválasztásában.

Cégünk teljes körű lakberendezési szolgáltatást is vállal, főleg Békés megye területén. Amennyiben erre szolgáltatásunkra lenne szüksége, készséggel állunk rendelkezésére!

Szolgáltatások

 • Egyedi lámpaernyő tervezés/gyártás
 • Egyedi lámpa gyártás
 • Igény esetén 3 és 2 dimenziós látványtervek készítése (a teljes lámpa, vagy csak a lámpaernyő kinézetéről)
 • Lámpaernyő áthúzás
 • Lakberendezési tanácsadás
 • A szállítás lebonyolítását is vállaljuk

Lámpaernyő készítési technikák

Kasírozott egyedi lámpaernyő:
Lényege, hogy a különböző típusú textileket vizes alapú ragasztóval, egyenletesen nyomás alatt ráragsztjuk egy kemény hordozóra,  a lámpernyő gyártásban használt PVC fóliára, amitől az anyag kisimul.
(A PVC lehet: átlátszó, fehér, arany, ezüst)
Egy lámpa kasírozásához használt anyagok általában: vásznak, szaténok, zsorzsett szaténok, taftok, velurok, vetexek,

Rakott egyedi lámpaernyő:
A textíliát egy ponton rögzítjük a lámpaernyő vázához, majd tovább haladva mindig egyenlő távolságban elkészítjük az újabb és újabb hajtásokat, ezeket is rögzítjük varrással vagy ragasztással míg a lámpaernyő teljes kerületén körbe nem érünk.
(Ügyelni kell arra, hogy a hajtások közötti távolságok mindig megegyezők legyenek, különben nem a lámpa nem lesz tökéletesen szimmetrikus.)

Tekert egyedi lámpaernyő:
Az 5cm széles csíkokra felvágott textilt (organza, ponge), félbehajtva, egyenletes közökkel feltekerjük a lámpaernyő vázára.

Sodort szálas egyedi lámpaernyő:
A fonal vastagságának megfelelő közökkel, feltekerjük a különböző fonalakat a lámpaernyő vázára.

Feszített egyedi lámpaernyő:
Általában a klasszikus ernyőkhöz használjuk, az anyagot felhelyezzük a vázra és varrással rögzítjük, ezáltal a textil felveszi a váz formáját és így lesz a lápaernyő felülete tökéletesen sima.
Erre a célra alkalmas anyagok a ponge-ok és szaténok.

Takarások:
Egy mennyezeti lámpa esetén gyakran felmerülő probléma, hogy a szerelvények látszódnak, ezért takarásokat használunk, amely készülhet a lámpaernyő saját anyagából, illetve plexiből. A plexi lehet fehér vagy szatén.

Díszítések:

 • paszományok, bortnik, rojtok
 • tollak
 • szőrök
 • bojtok
 • gyöngyök
 • kristályok

Különböző minőségű lakástextilek széles választékát kínáljuk, valamint igény szerint vállaljuk a felmérést, tervezést, varrást és az elkészül egyedi lámpa felhelyezését is. A kiegészítő termékeink között található paszományok, bortnik, rojtok, tollak, szőrök, bojtok, gyöngyök még izgalmasabbá teszik a egy ilyen egyedi lámpa nyújtotta esztétikai hatást.

Tapétás lámpa: Arra is van lehetőség, hogy a lakásban tapétából készítjük el lámpaernyőt, így a formák és szníek igazi harmóniája teremthető meg a helyiségben .